srijeda, 26. studenoga 2008.

dalmatineri (meli)

10 bjelanjaka,30 dkg secera i 1 zlicu octa lagano miksati.pei u vecoj tepsiji u papiru za pecenje i na njega isjeckati 10- 15 dkg narezanih ljesnjaka.susiti na temperaturi 100-150 stupnjeva cca 45-1 h (zavisi o jacini pecnice)

prije pecenja:



poslije pecenja:


10 zumanjaka izraditi sa 15 zlica secera,pa 3 pudinga od vanilije umjesati sa 5 zlica gustina.tu smjesu skuhati u litru u pol mlijeka.kad se ohladi dodati 1 magrarin te podjeliti kremu u 2 djela.u jedan dio staviti 10 dkg otopljene cokolade.

zuta krema:


crna krema:


na peceni biskvit staviti zlicu (za sladoled..ili obicnu jusnu) tamne pa zlicu svijetle smjese i tako redom naizmjenice....izmedu kugli nakapati glazuru od 3 rebra cokolade i 10 dkg margarina.

eto ovako to treba izgledat:


nakon toga lagano zagladit da sve bude ravno i na to stavit pola litre tucenog vrhnja i po njemu isarati tockasto preostalu glazuru od cokolade



kolac u presjeku:



p.s. provala sam kolac prije uru vrimena (meli ga donila na kavicu) ODLICAN he!

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails