petak, 21. studenoga 2008.

rizot od kozica (sa porilukom i bizima)


300 g repova od kozica
200 g rize
1 veliki poriluk
200 g bizi
2 mala maslaca
parmezana
sol papar
maslinovo ulje
voda
*tekucina od kozica

na maslinovo ulje dodat poriluk i bize, popaprit i posolit. nakon sto bizi i poriluk omeksaju (nakon 5-6 min) dodat rizu i par minuta misat bez vode. rizu prvo podlit sa tekucinom od kozca. kad riza upije skoro svu tekucinu dodat 2 puta vise vode od rize (oko 400 ml). kad je riza al dente, dodat repove kozica, maslac i parmezan. mjesat 1-2 min, poklopit i ostavit 10 min.

*ako kupite 1/2 kg smrznutih kozica (ka ja na pazaru), ostat ce vam 300 g repova i oko 150 ml vode. tu vodu tj. sug od kozica nemojte ni slucajno prolit, jer se koristi za prvo podljevanje rize. a ako ste uzeli friske kozice, skuhajte ih u 3-4 dcl vode, i tu vodu koristite za prvo podljevanje kozica.
smrznute kozice su sirove, ali ne brinite sta se rizot dugo ne kuva kad su kozice u njemu, za 1-2 min su kozice gotove.a

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails