utorak, 25. studenoga 2008.

zelene lazanje


besamel:

4 velike zlice masla
4 zlice brasna
1 litra mlika
sol
papar
muskatni orascic
250 g gaude
50 g parmezana



punjenje:
1 srednji brokuli
3 male tikvice
200 g bitve
3 mala poriluka
sol
maslinovo ulje



lazanje

na otopljeni maslac dodat brasno, cim se naprave grudvice (ka na slici) dodat malo mlika i dobro promisat, a onda dodat svo mliko. (ako su slucajno ostale grudvice od brasna, stapni mikser ce to rjesit.) kad se mliko dobro zagrije dodat parmezan, gaudu, sir, papar i muskatnog orascica.

svo povrce isickat i tek onda oprat. jos mokro stavit na maslinovo ulje i dinstat dok malo ne omeksa.
slagat red lazanja, red povrca, red besamela i tako dok se ne dode do zadnjeg redalazanja, prelit ga sa dosta besamel ai na kraju dodat malo gaude.

pec na 180C malo vise od sat vremena

Nema komentara:

Related Posts with Thumbnails