ponedjeljak, 21. veljače 2011.

svinjetina sa povrcem u woku


300 g svinjetine bez kosti
200 g bizi
1 veliki poriluk
250g gljiva
sol
soja umak
tabasco
2-3 zlice ulja

1. ulje dodat u zagrijani wok
2. meso izrizat na trakice
4. u tavu stavit poriluk (izrizan na krugove) i bize,
5. kuvat dok biz ne budu skoro skroz gotovi (oko 10tak minuta)
6. dodat gljive, svinjetinu, soja umak i tabasco
7. sve skupa dinstat jos 7-8 minuta

uz to servirat rizu
ako volite jaja, zbatite (zamutite) dva jaja i prelijte do preko smjese kad je gotova a onda jos malo pecite u tavi dok jaja ne budu gotova

okruglice od puretine u sugu od poma


za okruglice:
500 g mljevene puretine
30 g naribanog parmezana
1 mala kapula
1 jaje
2 komada luka
1/2 zlicice dalmatinskih zacina
sol
tabasco

za sug:
1 male pelate
250 ml soka od poma
sol
1 zlicica cukra
3-4 zlicice maslinovog ulja
1 kapula

1. u sjeckalici isickajte kapulu i luk
2. pomisajte sve sastojke
3. navlazite ruke i oblikujte okruglice
4. na maslinovom ulju dinstajte kapulu na laganoj vatri
5. kad kapula pocme vatat boju, stavite cufte i pecite ih 3-4 minute
6. dodajte sitno sikckane (ili ispasirane) pelate, sug od pelati, secer i sol
7. kuhajte 15 minuta na najjacoj vatri bez poklopca

uz ovo servirajte rizu ili pire

nedjelja, 13. veljače 2011.

50% razeni no knead bread


210 g razenog brasna
210 g bilog brasna
1 1/4 zlicica soli
1/4 zlicica kvasca
370ml -400 ml mlake vode

postupak ka i kod osnovnog recepta. pece se oko 20 minuta. kruv je jako lipljiv pa ce vam trebat mrvu vise brasna kad ga budete oblikovali.

ovaj mi je za sada najbolji!

integralni no knead bread


princip je isti. kruh se dize minimalno 12 sati, pece se u poklopljenoj (vatrostalnoj) posudi na najvecoj temperaturi. inace sta je kruh tamniji to mu treba vise tekucine, u ovom slucaju 30-50ml vise. a trebat ce vam i malo vise brasna za oblikovat.

420 g integralnog brasna
370-400 ml mlake vode
1 1/4 zlicice soli
1/4 zlicica kvasca


postupak je ka i sa osnovnim recepton za no knead bread. pece se 20 minuta

srijeda, 2. veljače 2011.

no knead bread ilitiga kruv koji se ne misi



dosta sam puta citala o ovom kruvu, i vidila da ga je puno ljudi provalo- ali do sad ga nikad nisam radila. ma di mi je bila pamet!!! prejednostavno i prefino. treban li rec da sam ga u dva ana radila 3 puta, a veceras sam napravila i verziju sa purom irazenim brasnom. sve sam popratila i slikaka da bude lakse za razumit :) najbolje je napravit tisto navecer i onda tokom dana pec. akoliko sam citala bit ovog kruha je da se pece u dobro zagrijanoj pecici u posudi sa poklopcem. ja sam jucer samo zbog toga kupila vatrostalnu posudu sa poklopcem (vatrostalna).
420g brašna
350 ml mlake vode
1/4 zlicice suhog kvasca
1 i 1/4 zlicice soli


1. stavit sve sastojke u posudu koja ima poklopac, pomisat kuhacom i poklopit



2. pustit da se dize bar 12 sati

3. na dobro pobrasnjenu povrsinu stavit tisto i odvojit na dva djela



4. rukom napravit krug i sklopit ga na 4 djela



5. na krpu stavit brasno i kruh



6. pustit da se dize zamotan u krpi uru vrimena
7. ugrijat pecicu na 250C, i u pecici treba bit posuda u jojoj ce se pec kruh
8. stavit kruh u vrucu posudu i pec oko 10 minuta

izvadit iz posude i pokusat nr poznjopat sve prije nego se ohladi :)


ja gore navedenu kolicinu podjelim u dva djela.tako da je potrebno pec samo 10 minuta. ako pecete od cile kolicine pecite oko 20-25 minuta. razeni, kukuruzni ili integralni treba duze pec.

utorak, 1. veljače 2011.

manistra sa brokulijem i hamburgerom


1 mali brokoli
100 g hamburgera na kockice
1 srednja kapula
2-3 komada luka
1 zlica masla
1 slatko vrhnje
20 g parmezana
sol
papar
1,5 dcl vode
1 zlicica gustina
manistra po zelji

1. na ulju dinstat kapulu i luk dok ne postane staklenasto
2. isickat brokoli i dodat u tecu, dodat vrhnje, sol, papar i vodu
3. kuhat na srednjoj vatri, sa poklopcem
4. kad se brokoli skuha dodat parmezan i zlicicu gustina
5. hamburger izrizat na kockice i poprzit par minuta u tavici
6. pomisat hamburger sa ostatkom suga
7. skuvat manistru po zelji i zalit sugom

uslast!
Related Posts with Thumbnails