srijeda, 18. svibnja 2011.

pizza - masterchef kiflice





prija vanja mi je nekidan pricala kako je na masterchefu super objasnilo kako se rade kiflice i jos neka tjesta pa sam odlucila pogledat o cemu se radi. ko pozeli moze na stranicama masterchefa nac video pod nazivom domace kiflice. kiflice su slane, po mom misljenju mrvu preslane, narocito ako cete stavit kakvo punjenje tipa-sir sunka. ali ako cete stavit svjezi sir onda su ok. ja sam radila cilu dozu i sve je nestalo u jedan dan! pola samnapravila bez icega, a pola sa pizza nadjevom. te sa pizza nadjevom su bile SAVRSENE! drugi put cu samo stavit mrvu manje soli u tisto.... ovih dana cu pokusat napravit i njihove kroasane... pa cu vam javit kako su ispali!

1kg brasna
100 g mlika
200 g vode
40 g kvasca (kocka)
3 jaja
100 g ulja
20 g soli
20 g cukra
150 g margarina

gauda
sunka
gusto ukuhana salsa/pelata/pesto od poma
origano

1. neka sastojci budu sobne temperature
2. sve pomisajte i umisite glatko tisto
3. pustite da se dize 30minuta-40minuta
4. premisite tisto i podilite na 4 djela
5. neka se ponovo dize 20 minuta
6. svaku kuglu podilite na dva djela
7. razvaljajte krug, namazite ga gustom salsom, naribajte na sitni ribez sir, stavite sunku, origana i poklopite sa drugom polovicom razvaljanog tjesta
8. razrezite krug na 16 djelova
9. zarolajte svaki trokut i stavite na skrovadu prekrivenu pek papirom
10. pecite u zagrijanoj pecici na 190C oko 25 min


ponedjeljak, 16. svibnja 2011.

manistra od tikvice i mrkve



1 mala tikvica
1 srednja mrkva
2-3 zlice ulja
2 zlice parmezana
1-1.5 dcl slatkog vrhnja ili sirnog namaza (i malo vode)
sol
papar

1. dinstajte natibanu mrkvu na ulju
2. kad mrkva malo omeksa dodajte naribanu tikvicu, sol, papar, vrhnje i parmezan
3. kuhat 7-8 minuta
4. sug prelit preko manistre

kotlet sa gljivama i vrhnjem


2-3 svinjska kotleta
2 mlade kapulice
250 g sampinjona
1.5dcl vrhnja
sol
papar
1/4 zlicice crvene slatke paprike
2-3 zlice ulja
2-3 zlice maslinovog ulja

1. utrljajte u kotlete sol, papar, papriku i ulje (neka odstane 2-3 sat, idealno bi bilo preko noci)
2. na maslinovom ulju dinstajte kapulicu, i dodajte nasickane gljive
3. nakon 3-4 minute, stavite kotlete u tavicu, nek se sa svake strane pece po 4 minuta
4. dodajte vrhnje, posolite i poparite po potrebi

dujine torte za krstenje

moja torta od jagoda i bile cokolade, ukrasena ticinom:



mamina torta od krokanta:

domaca majoneza


kod homemade majoneze je vazno da su jaja friska. ako je drzite dobro zatvorenu u frizideru moze i 2-3 tjedna trajat. stapni mikser je jako koristan za izradu majoneze, da ga neman neznam bili se usudila radit majonezu.

1 jaje
1 zutanjac
1 zlica senfa
1/4 zlicice papara
1/4 soli (ako zelite)
1 zlicica limunovog skoka 6-7 dcl suncokretovog ulja

1. senf, jaje, zutanjak, papar, limunov sok, sol smiksat stapnim mikserom
2. dodavat ulje i cjelo vrime miksat sa stapnim mikserom
3. i to je to :D
Related Posts with Thumbnails