subota, 9. lipnja 2012.

Rizot od blitve



ovo je pravi lagani litnji rizot. uz njega servirajte jos pome na salatu i imate potpuni rucak. ko voli mrvu pikantnije, neka doda umisto kiselog vrhnja 150g gorgonzole 5 min prije nego se riza skuha.

3 zlice maslinovog ulja

700 g blitve

3 komada luka

200 g rize

1 kiselo vrhnje

30 g  parmezana

sol

papar

prstohvat muskatnog orascica

1. nasickat blitvu

2. na maslinov ulje dodat blitvu , nasickani luk, rizu, sol, papar i muskatnog orascica

3. dinstat bez vode sve dok blitva ne uvene, a onda dodat 3 dcl vode

4. kad uzavre smanjit vatru i kuhat bez poklopca uz povremeno mjesanje

5. po potrebi dodat jos vode

6. nakon 15 min, tj. kad je riza skuhana dodat vrhnje i parmezan

7. pustit da odstoji poklopljeno oko 10 min

četvrtak, 7. lipnja 2012.

slane fritulice od tikvica



oko 400g tikvica

3 zlice svjezeg sira

3 zlice naribanog parmezmana

2 jaja

3 case (ja sam uzela one od jogurta) ostrog brasna

1 zlicica praska za pecivn

sol

tabasco

1. naribat i malo posolit tikvice

2. nakon 5 minuta ocidit tikvice

3. pomisat sve sastojke i pustit da odstanu 20 min

4. frgat u dosta ulja (ka i fritule)

iako ja nisam imala nikakav umak, mislim da bi nesto od kopra lipo islo uz ovo!


nedjelja, 3. lipnja 2012.

Kosarice sa kremon od vanilje i divljim jagodamaa



Ovaj desert je brzo gotov, lipo izgleda i naravno jako je ukusan!

1 gotovo razvaljano lisnato tjesto

3 jaja

3 zlice skrobnog brasna

3 dcl mlika

srz jedne mahune vanilje

jagode

secer u prahu za dekoraciju

1. lisnato zajedno sa pek papirom izrezat skarama na 15 djelova. pec u kalupu za muffins na 200 C dok ne uvate zlatnu boju

2. odvojit zutanjke i bjelanjke

3. pomisat secer, skrob, zumanjke i vanilju pa onda i hladno mliko

4. smjesu stavit u tecu i kuhat uz stalno mjesanje. kad pocme vrit maknit sa vatre

5. od bjelanjaka napravit snig

6. pomisat kremu i snig i vratit kratko na vatru

7. u svaku kosaricu stavit kremu, jagode i posut secerom u prahu
Related Posts with Thumbnails